Lekváros derelye

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 2 db tojás

töltelék

  • 0.5 kg szilvalekvár

kenéshez

  • tojásfehérje

forgatáshoz

  • zsemlemorzsa
  • vaj

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk. Olyan tésztát gyúrjunk, hogy lisztezés nélkül nyújthassuk leveltészta vékonyságúra. Vegyük kétfelé. Az egyik felébe kis halmokat rakunk a szilvalekvárból, a másik felét megkenjük tojásfehérjével, és ráhajtjuk a lekváros felére. Ujjunkkal gyengén benyomjuk a halmok közt s derelyemetszővel apró derelyékké vágjuk. Felforralunk vizet, megsózzuk, kifőzzük. Vajban megpirítjuk a zsemlemorzsát, megforgatjuk benne a kész derelyét. Porcukorral tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.